TO 19.9.2019, KLO 10-17, ICT-talo, auditorio Gamma (Joukahaisenkatu 3, Turku)
Työpajan tavoitteena on:
- kehittää ratkaisuja elintarvikealan vesiteknologisiin haasteisiin
- tuoda yhteen elintarvike- ja vesialan yrityksiä sekä vesialan asiantuntijoita
- luoda uutta ja innovatiivista yhteistyötä ja toimintaa
Työpajaan ovat tervetulleita niin pienet, kuin suuretkin elintarvikealan yritykset. Työpajassa elintarvikeyritykset kohtaavat vesialan asiantuntijoita sekä vesialan ratkaisuja tarjoavia yrityksiä. Tilaisuudessa mietitään, miten elintarvikesektorilla vastataan tulevaisuuden haasteisiin. Alustuspuheenvuorossaan William Stringfellow (University of the Pacific, Stockton, CA & Berkeley National Laboratory) kertoo, miten jo nyt kuivuudesta kärsivässä Kaliforniassa on lähdetty ratkaisemaan ruokaan sekä veden laatuun että riittävyyteen liittyviä ongelmia. Tule kuuntelemaan käytännön esimerkkejä asiantuntijoilta ja varautumaan tulevaisuuteen.
Työpajan teemat ovat seuraavat:
- jätevedet
- prosessien optimointi
- riskien hallinta
- sivuvirtojen hyödyntäminen
Mikäli yrityksessänne on näihin teemoihin liittyviä haasteita tai ratkaisuja, otamme ne mielellämme työpajaan työstettäviksi. Tiedot haasteista ja ratkaisuista kerätään ilmoittautumisen yhteydessä. Tapahtuma on suomenkielinen.
Tapahtuman jälkeen klo 17 alkaen järjestetään osallistujille avoin verkostoitumistilaisuus.
Ilmoittautuminen 5.9. mennessä tästä linkistä.
Lisätietoja: Hannamaria Yliruusi hannamaria.yliruusi@turkuamk.fi, +358 50 598 5599
Ohjelma
10:00 TILAISUUDEN AVAUS
Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Laura Forsman, Foodtech
Platform Finland
10:00-10:30 INTRODUCTION TO THE WATER ENERGY FOOD NEXUS (WEFN)
William Stringfellow, University of the Pacific, Stockton,
CA & Berkeley National Laboratory
10:30-11:00 JÄTEVEDET
Mirva Levomäki, Turun seudun puhdistamo Oy
11:00-11:30 PROSESSIEN OPTIMOINTI
Heli Karaila, Valmet Automation Oy
11:30-12:00 RISKIEN HALLINTA
Esa Salminen, Vahanen Environment Oy
12:00-12:30 SIVUVIRTOJEN HYÖDYNTÄMINEN
Pekka Maijala, Pyhäjärvi-instituutti
12:30-13:30 LOUNAS
13:30-17:00 TEEMOJEN TYÖPAJAT & iltapäiväkahvi
- jätevedet, puheenjohtaja Mirva Levomäki
- prosessien optimointi, puheenjohtaja Heli Karaila
- riskien hallinta, puheenjohtaja Aino Pelto-Huikko, SAMK
- sivuvirtojen hyödyntäminen, puheenjohtaja Pekka Maijala
17:00- Osallistujille avoin verkostoitumistilaisuus
Lisätietoja: Hannamaria Yliruusi, hannamaria.yliruusi@turkuamk.fi, +358 50 598 5599
William Stringfellow, Ph.D.
William T. Stringfellow, Ph.D., is an Emeritus Professor at the School of Engineering & Computer Science at the University of the Pacific in Stockton, CA and a Research Engineer in the Geochemistry Department, Earth & Environmental Sciences Area at Berkeley National Laboratory. He received his B. S. in Environmental Health from the University of Georgia (Athens, GA) in 1980 and his Master’s Degree in Microbial Physiology and Aquatic Ecology from Virginia Tech (Blacksburg, VA) in 1984. He received his Ph.D. in Environmental Sciences and Engineering from the University of North Carolina at Chapel Hill in 1994 and worked as a Post-Doctoral Fellow in the Civil and Environmental Engineering Department at the University of California at Berkeley.
Mirva Levomäki, toimitusjohtaja ja tuotantopäällikkö; Turun seudun puhdistamo
Turun seudun puhdistamo Oy on 14 kunnan omistama palveluntuottaja, joka tarjoaa omistajilleen sekä muille asiakkailleen hyvänlaatuista jätevedenpuhdistuspalvelua kustannustehokkaasti. Yhtiö vastaa ja huolehtii Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon operoinnista ja sen puhdistustuloksesta.
Heli Karaila, M.Sc (tech.), Business manager; Valmet Automation Oy
Valmet Automation has global responsibility of Valmet wastewater business. Heli has been developing business as well as selling and developing wastewater related products globally and in that way she has learnt to know the wastewater market very well. In Valmet, which is a global technology company, Heli has started her career by doing end customer projects and developing automation related solutions, like quality measurements and controls for the pulp and paper processes. So Heli has long experience not only from wastewater but also pulp and paper industry as well. Valmet is a member of the Finnish Water Association as well as the Finnish Water Forum. Heli has been active member of these associations and in that way she has also large Finnish water and wastewater network, which includes companies, municipalities as well as authorities.
Esa Salminen, DI, FT; Vahanen Environment Oy
Esalla on noin 20 vuoden kokemus ympäristöalalla erityyppisistä tehtävistä. Hänellä on vankka kokemus laajojen ja monialaista osaamista vaativien ympäristöprojektien johto- ja asiantuntijatehtävistä Suomessa ja ulkomailla. Esalla on monipuolinen kokemus elintarviketeollisuuden jätteistä ja sivumateriaaleista, jätevesistä, ympäristötarkastuksista ja -luvista, parhaista käytettävissä olevista tekniikoista (BAT) sekä riskienhallinnasta.
Pekka Maijala, FT, dosentti, asiantuntija; Pyhäjärvi-instituutti
Pekan osaaminen kattaa biomateriaalit, elintarvikeprosessit, fraktioinnit, jalostuksen sekä elintarvike- ja biotalousalan hankkeiden suunnittelun ja toteutuksen. Pyhäjärvi-instituutin erityisosaamisalueita ovat vankka elintarviketalouden, vesienhoidon sekä biotalouden tuntemus, ja näihin liittyvässä koulutus-, tutkimus- ja muussa kehitystoiminnassa Pekka toimii mittavan tutkimus- ja opettajakokemuksensa kautta sujuvasti. Pyhäjärvi-instituutissa toimenkuvaan kuuluvat lisäksi elintarvikealan ja kiertotalouden alueellinen strategia- ja yhteistyö.