Globaalissa ruokajärjestelmässä on erilaisia haasteita. Ruokaa heitetään valtavasti hukkaan ja samalla moni ihminen maailmassa saa ruokaa syödäkseen liian vähän. Luonnon raaka-aineita ei hyödynnetä resurssitehokkaasti ja kestävästi. Ennusteiden mukaan vuoteen 2050 mennessä maailman väkiluku on kasvanut 26 % nykyisestä ja 80 % maailman ruoasta käytetään kaupungeissa. Ruoan tuottamiseen eivät riitä nykyiset keinot. Sekä ruoan tuotanto että kuluttaminen tarvitsevat systeemistä muutosta.
Food Tech Platform Finland – Ruokajärjestelmän innovaatioprosessin uudistava ekosysteemi -hanke syntyi alueellisista ja eurooppalaisista lähtökohdista. Se perustuu Varsinais-Suomen älykkään erikoistumisen Innovatiiviset ruokaketjut -teemaan sekä EU:n FOOD 2030 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelman linjauksiin kestävästä ruokajärjestelmästä. Ruokaketjuilla on Varsinais-Suomessa merkittävä aluetaloudellinen rooli.
Lue koko juttu Rakennerahastot.fi -sivustolla.