Kiitos mielenkiinnostasi Food Tech Platform Finland –hanketta kohtaan!

Hankkeen aktiivinen toiminta on nyt päättynyt, ja pääset tutustumaan hankkeen tuloksiin sekä loppuraporttiin täällä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena oli rakentaa korkeakoulut, tutkimuslaitokset sekä teknologian ja liiketoiminnan osaajat yhdistävä verkosto, kehittää kestävä ruokajärjestelmä 2.0 sekä luoda uutta kannattavaa liiketoimintaa ja työpaikkoja ruokaketjun ympärille. Kaikki hankkeen materiaalit jäävät tarkasteltaviksi verkkosivulle toistaiseksi.

Mikäli olet kiinnostunut seuraamaan Turun yliopistossa tehtävää ruokaketjun tutkimusta ja kehittämistoimintaa jatkossakin, voit liittyä Turun yliopiston Flavoria®-tutkimusalustan sähköpostilistalle. Postituslistan kautta viestimme ajankohtaisista tapahtumista, kehityksestä sekä Flavorian puitteissa tapahtuvasta tutkimuksesta.

Save the date: 31.8.2021 klo 9–11 Food Tech Platform Finlandin loppuwebinaari

Food Tech Platform Finland kestävän ruokajärjestelmän jäljillä

Food Tech Platform Finland -hankkeen tavoitteena oli kehittää kestävä ruokajärjestelmä 2.0 yhdistämällä tutkimus, teknologia ja liiketoiminnan osaajat. Kaksivuotinen hankkeemme on tulossa päätökseensä, ja tiistaina 31.8.2021 klo 9–11 järjestettävässä loppuwebinaarissa tulemme kertomaan, miten onnistuimme ja mihin suuntaan kehityksessä ollaan nyt menossa.

Aamun mielenkiintoisista puheenvuoroista vastaavat:

  • Mari Sandell (Food Tech Platform Finland) – Avaussanat
  • Laura Forsman (Food Tech Platform Finland ja Viikki Food Design Factory) – Food Tech Platform Finlandin tilinpäätös
  • Mika Kukkurainen (Nordic FoodTech VC) – FoodTech tänään ja huomenna
  • Raseko (Tomi Aho, Olli Vuorinen ja Eira Lipponen) – FoodLaboratory & FoodTech -aktiviteetit
  • Tarja Nuotio (Varsinais-Suomen liitto) – Varsinais-Suomen liiton terveiset
  • Michaela Lindström (Hailia Oy) – Case Hailia – varsinaissuomalainen uusi foodtech start-up

Puheenvuorot ovat kestoltaan noin 10-25 min, ja osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä, joihin vastataan puheenvuorojen välissä tai webinaarin lopussa.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä 27.8. mennessä: https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=11083. Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautumisajan päätyttyä.

Terveisin

Hankkeen vastuullinen johtaja Mari Sandell ja Food Tech Platform Finland -tiimi

Lisätietoja hankkeesta: https://www.foodtech.fi/

Food Tech Platform Finland kestävän ruokajärjestelmän jäljillä

Image: blurred green background, a left hand with a ring in the ring finger holding a single radish with some dirt on it.

Globaalissa ruokajärjestelmässä on erilaisia haasteita. Ruokaa heitetään valtavasti hukkaan ja samalla moni ihminen maailmassa saa ruokaa syödäkseen liian vähän. Luonnon raaka-aineita ei hyödynnetä resurssitehokkaasti ja kestävästi. Ennusteiden mukaan vuoteen 2050 mennessä maailman väkiluku on kasvanut 26 % nykyisestä ja 80 % maailman ruoasta käytetään kaupungeissa. Ruoan tuottamiseen eivät riitä nykyiset keinot. Sekä ruoan tuotanto että kuluttaminen tarvitsevat systeemistä muutosta.

Food Tech Platform Finland – Ruokajärjestelmän innovaatioprosessin uudistava ekosysteemi -hanke syntyi alueellisista ja eurooppalaisista lähtökohdista. Se perustuu Varsinais-Suomen älykkään erikoistumisen Innovatiiviset ruokaketjut -teemaan sekä EU:n FOOD 2030 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelman linjauksiin kestävästä ruokajärjestelmästä. Ruokaketjuilla on Varsinais-Suomessa merkittävä aluetaloudellinen rooli.

Lue koko juttu Rakennerahastot.fi -sivustolla.

Tervetuloa tutustumaan 11.2. Varsinais-Suomen suuntaviivoihin kestävän ruokajärjestelmän ja innovatiivisten ruokaketjujen kehittämisessä

Nykyisen ruokajärjestelmän päivittäminen kestävän kehityksen ja kiertotalouden vaateisiin on yksi keskeisimpiä toimia ilmasto- ja luontokatokriisien voittamisessa. Varsinais-Suomessa ruokaketjut ovat lisäksi  paikallisen aluetalouden näkökulmasta erittäin merkittävässä roolissa. Vaikka linkkejä ruoka-alan eri toimijoiden välillä jo onkin, niitä tarvitaan yhä enemmän ruokajärjestelmän kompleksisten haasteiden kääntämisessä uusiksi kasvun ja kehityksen mahdollisuuksiksi. Tätä varten joukko paikallisia ruokajärjestelmän kehittäjiä kokosi tavoitteita ja kärkiteemoja innovatiivisia ruokaketjujen kehittämiseksi Varsinais-Suomessa. Työn päämäärä on edistää alueellisen ja kansallisen yhteisyön tiivistämistä ja kehitysinvestointien houkuttelemista Varsinais-Suomeen osana kansallista ja kansanvälistä yhteistyötä.

Helmikuun 11. päivänä 2021 pidämme tietoisku-webinaarin V-S alueen toimijoille Innovatiivisten ruokaketjujen kuudesta kärkiteemasta tulevaisuuskuvineen. Tilaisuuden tavoite on tuoda paikallisten alan toimijoiden, ja erityisesti yritysten ja alueellisten päätöksentekijöiden tietoisuuteen kärkiteemojen tutkimus- ja kehitystoiminta ja sitä keskeisesti tekevät tahot yhteisten intressien ja verkostoitumisen edistämiseksi. Uudet ruokajärjestelmäinnovaatiot syntyvät vain monialaisten osaajien yhteisten ponnistusten tuloksena.

Tervetuloa mukaan nostamaan Varsinais-Suomi entistä parempiin asemiin innovatiivisten ruokaketjujen ja kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa!

Linkki ilmoittautumiseen: https://tinyurl.com/y6u8at7u (Kts. tilaisuuden ohjelma alempana).

Ruokajärjestelmän kehittäjät -ryhmän puolesta,
Laura Forsman
Food Tech Platform Finland & Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus
Turun yliopisto

Ruokajärjestelmän kehittäjät -ryhmä:
Food Tech Platform Finland & Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus, Turun yliopisto, Laura Forsman
Brahea-keskus, Turun yliopisto, Johanna Mattila ja Sanna Vähämiko
Luke, Marjo Keskitalo
Valonia, Riikka Leskinen
Yrityssalo Oy, Hilkka Halla ja Jukka Heinonen
Turku Business Region, Anne Muurinen
Saaristomeren kalatalouden toimintaryhmä, Maria Saarinen
Varsinais-Suomen liitto, Salla-Maria Lauttamäki
Turun kaupunki, Suvi Haukioja
MTK -Varsinais-Suomi ry, Terhi Löfstedt
Täsmäviljely Foorumi, Olli-Pekka Ruponen

Tavoitteet

Tavoitteet

Kärkiteemat

Varsinais-Suomen alueen erityisosaaminen näkyy kuudessa valitussa kärkiteemassa, jotka ovat maailmanlaajuisesti merkityksellisiä innovatiivisten ruokaketjujen ja kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa:

Kärkiteemat: 1. Uudet, ilmastokestävät viljelykasvit, 2.
Ruoka-alan kiertotalousratkaisut, 3. Mittaaminen & datan hyödyntäminen, 4. Lyhyet ketjut, alustatalous ja uudet liiketoiminta-mallit, 5. Kalatalous, 6. Ruoka-matkailu & ravintolat
Kärkiteemat

 Innovatiiviset ruokaketjut – NYT!  WEBINAARI,

11.2.2021 klo 13:00 – 15:30

OHJELMA

I. Älykään erikoistumisen idea Salla Lauttamäki – (Varsinais-Suomen Liitto) ja Miia Paananen (Turun kaupungin Brysselin konttori)

II. Yritys-tutkimus-kehittäjä –yhteistyö innovaatioiden lähteenä – Paavo Kosonen ja Laura Forsman (Turun yliopisto)

III. Kärkiteemojen esittelyt

  1. Uudet, ilmastokestävät viljelykasvit, Marjo Keskitalo (Luke)
  2. Ruoka-alan kiertotalousratkaisut, Riikka Leskinen (Valonia)
  3. Mittaaminen & datan hyödyntäminen, Hilkka Halla (Yrityssalo Oy)
  4. Lyhyet ketjut, alustatalous ja uudet liiketoiminta-mallit, Johanna Mattila (Brahea-keskus, Turun yliopisto)
  5. Kalatalous, Maria Saarinen (Saaristomeren kalatalouden toimintaryhmä)
  6. Ruoka-matkailu & ravintolat, Anne Muurinen (Turku Business Region)

IV. ELY-keskuksen näkemys ja kommentit (Timo Metsä-Tokila, Varsinais-suomen ELY-keskus)

Food Tech Platform Finland News, Nro 4, 11/2020

Photonics for Food Industry Webinar: November 26, 2020, 1pm – 3pm,
Enabling agri-food industry transformation

Photonics Finland and Food Tech Platform Finland are organizing a webinar for finding new opportunities for developing the agri-food industry through the use of photonics. The event is free of charge.

Collage of food images about food chain and technology.

Digitalization of the agri-food industry is underway and driven by new tech, of which photonics is a key enabling technology. Photonics provide opportunities throughout the whole food value chain, such as more efficient greenhouse growing, quality monitoring, sanitizing, traceability and many more. The potential of photonics in food industry is constantly growing as new applications and challenges are found to be solved.

The webinar brings together food and photonics companies and experts to discuss new photonics solutions and new opportunities suitable for the use of photonics in the food industry. Join us, hear, and discuss the added value that this growing branch of technology can bring to the food industry.

The programme (click here for a more detailed programme)

  • 1:00-1:15 Foot Tech Platform Introduction, Laura Forsman, Program Leader for Food Tech Platform Finland, University of Turku
  • 1:15-1:30 Photonics Finland Introduction, PhD Ana Gebejes, Head of Projects at Photonics Finland
  • 1:30-1:45 Photonics in digitalized agrifood ecosystem, PhD Heikki Aro, R&D Manager (PhD, Food Chemistry), HKScan Corporation
  • Energy efficient LED grow lights controlled by plants and AI, PhD Mikko Tikkanen, Assistant professor, University of Turku, Business Finland L-LED project
  • 1:45-2:00 Application of photonics in crop growth and quality control in the food production chain, Professor Markku Keinänen, Research manager, University of Eastern Finland, Department of Environmental and Biological Sciences
  • 2:00-2:15 Why should you now consider spectral imaging for agri-food applications?, PhD Pavel Paclik, Director, perClass BV
  • 2:15-2:35 Case Flavoria® research restaurant and bio waste monitoring, Pauliina Ojansivu, Research Coordinator at Flavoria® research platform, and Minna Lapinlahti-Aaltonen, Product Specialist ESCflow| Quality Support, Process & Energy, Elomatic Oy
  • 2:35-2:55 20min Q&A
  • 2:55-3:00 Closing
Link image to Let's talk about Photonics and food production Fact Sheet.

Register here.
For any questions contact PhD Ana Gebejes (ana.gebejes@photonics.fi; +358414760113)
Read the post about photonics and machine vision in food industry (in Finnish), by Tuukka Pakarinen, Photonics Finland.
You can also find a fact sheet about the Photonics in food production in our Materials page.

Ovatko data ja ruokateknologia Suomen ruoka-alan tulevaisuuden menestystekijöitä?

Foodtech Platform Finland ja Gaia Consulting selvittivät Resilience Drive-työpajoissa yritysten näkemyksiä sopeutumisesta sekä nykyiseen että tuleviin kriiseihin

Etäyhteyksin järjestetyissä kahdessa Gaian fasilitoimassa työpajassa oli mukana joukko aktiivisia toimijoita, joiden kokemukset vuoden 2020 tapahtumista ovat arvokasta tulevaan varauduttaessa. Oheinen kaavio kuvaa osallistujien esille tuomien ilmiöiden arvioitua merkittävyyttä, joka toisessa työpajoista tuotettiin. Useista kiinnostavista havainnoista kiinnittyi huomio erityisesti datan, uusien ruokateknologioiden ja liiketoimintaekosysteemien merkitykseen.

Mikä toimintaympäristössä muuttuu?

Kaavio: Mikä toimintaympäristössä muuttuu. X-akselilla muutoksen pysyvyysaste, Y-akselilla muutoksen merkittävyys. Kohtalaisen merkittäviä ja melko pysyviä: 1 Verkkokaupan kautta tehdyt ostokset yksipuolistavat ruokakoria ja markkinoille pääsy vaikeutuu, 2 Paikallinen ruoantuotanto kasvaa, 3 Ruokaketju sirpaloituu, 4 Globaali häiriö jatkuu. Merkittävyysakselin (Y) puolivälin alapinnalla 5 Hygieniamarkkina jää voimaan, tämän pysyvyys X-asteikon puolivälissä, 6 Kysynnän laatu polarisoituu, X-asteikon oikean puoliskon keskivaiheilla, ja 7 datapelistä tulee globaali, tämän pysyvyysaste on kaavion mukaan kaikkein korkein. Merkityksiltään suurimmat ovat 8 Radikaalit tuotantomenetelmät otetaan vakavasti, pysyvyydeltään X-akselin puolivälissä, ja 9 KV pelurit kaikille tuotantoketjun tasoille, joka asettuu pysyvyysasteikon vankemman puoliskon keskivaiheille.

Ruokaan liittyvän datan hyödyntäminen arvioitiin pysyvimmäksi muutokseksi, joka on luonteeltaan myös merkittävä. Kun kansainväliset toimijat tulevat joka tapauksessa hyödyntämään ruokaan liittyvää dataa, kansallisilla toimijoilla on korkea aika hakea asiassa yhteisiä intressejä ja ratkaisuja.

Tässä Food Tech Platform Finlandilla on selkeä katalysaattorin rooli. Parhaillaan olemme valmistelemassa kahta ruokadataan liittyvää kiinnostavaa aloitetta. Toinen niistä liittyy koko ruokaketjun digitalisaatioon ja lisäarvon kasvattamiseen datan avulla, ja toinen datan valjastamiseen entistä helppokäyttöisimmäksi ratkaisuiksi henkilökohtaisen terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä.

Myös liiketoimintaekosysteemit nähtiin resilienssipajoihin osallistuneiden mielestä mahdollisuutena kasvattaa kaikkien kakkua. Niissä on lähdettävä liikkeelle kokeillen, puhtaan intressivetoisesti tuoden yhteen erilaisia ydinosaamisia. Toiminnan sparraajiksi pitää löytyä riittävän laajasti ajatteleva asiantuntijatiimi. Radikaalit teknologiset ja mm. ruokahygieniaosaamiseen liittyvät ratkaisut halpoihin ruoantuotannon menetelmiin arvioitiin potentiaalisiksi kasvumahdollisuuksiksi jatkossa. Kokonaisuus voi koostua useamman toimijan panoksesta.

Resilienssipajojen tulokset vahvistavat aiempia signaaleja yritysten kokemista tarpeista ruoka-alan murrosvoimien ja kasvun mahdollistajien osalta. Mistä kulmasta sinua nämä tunnistetut aiheet kiinnostaisivat eniten ja kenen kanssa näet parhaat edellytykset tarttua mahdollisuuksiin?

Digitalization enables new innovative business models in food retail

The digitalization of food retail is one of the most disruptive business developments currently emerging, and signifies interesting opportunities for new players. For consumers, it means more convenience and larger assortments delivered home, as well as genuinely new added value to grocery shopping. Especially the latter is often offered by creative new startups. Indeed, new kinds of food platforms and grocery delivery services are emerging. For example, the local produce trend is driving digital, regional food co-ops, with unmanned pick-up centers backed up by technical solutions such as RFID tags and electrical keys. And recently, a Finnish startup Venner has launched a novel social impact business model where consumers can harness their grocery shopping for the purpose of donating a meal kit of healthy vegetarian food to disadvantaged families.

Food Tech Platform Finland hosted a panel discussion at the SHIFT Business Festival for raising the awareness on the possibilities and the threats of this development both for food businesses and the tech and software businesses.

Link image to Let's talk about the digitalization of food Fact Sheet.

Curious about this phenomenon? Read the Food Tech Platform Fact Sheet about the digitalizing food retail business and the SHIFT blog on the topic by Laura Forsman.

Interested in ways to collaborate with others working on the field? Get in touch with us!

SAVE-THE-DATE: Photonics for Food

Enabling agri-food industry transformation

November 26, 2020, 1pm – 3pm

Photonics in agri-food industry

The event is free of charge! This event will be held in English!

Photonics Finland and Food Tech Platform Finland are organizing this webinar for finding new opportunities for developing the agri-food industry through the use of photonics.

Digitalization of the agri-food industry is underway and driven by new tech, of which photonics is a key enabling technology. Photonics provide opportunities throughout the whole food value chain, such as more efficient greenhouse growing, quality monitoring, sanitizing, traceability and many more. The potential of photonics in food industry is constantly growing as new applications and challenges are found to be solved.

This webinar brings together food and photonics companies and experts to discuss new photonics solutions and new opportunities suitable for the use of photonics in the food industry. Join us, hear, and discuss the added value that this growing branch of technology can bring to the food industry.

What can you expect:

Registration for the webinar is open until November 19, 2020.

For any questions contact PhD Ana Gebejes (ana.gebejes@photonics.fi; +358414760113)

Read the post about photonics and machine vision in food industry (in Finnish), by Tuukka Pakarinen, Photonics Finland

Fotoniikka ja konenäkö – kehittyvät teknologiat tuovat uutta arvoa elintarviketeollisuuteen

Smart indoor farm and Photoperiodism concept. Selective focus on sprinkler water head and Artificial LED panel light source used in an experiment on vegetables plant growth

Uudet nopeasti kehittyvät teknologiat kuten fotoniikka vaikuttavat koko elintarviketeollisuuden arvoketjuun pellosta pöytään saakka. Riittävä valo ei ole enää pelkästään kasvun perusedellytys, vaan sitä soveltamalla pystytään parantamaan kasvua, mittaamaan lannoitteiden ja torjunta-aineiden tarvittavat määrät, tunnistamaan ruokaväärennökset, desinfioimaan laitteet ja tuotantotilat, mittaamaan elintarvikkeen ominaisuudet kuten rasvapitoisuus, proteiinit, sokerit sekä kokonaisenergiamäärä tai vaikkapa hedelmän kypsyys.

Älykkäät järjestelmät tuovat mukanaan automaation ja keskenään keskustelevat koneet, jotka saavat tietonsa fotoniikkaan perustuvien silmien eli sensoreiden avulla. Uudet ratkaisut tehostavat laadunvalvontaa, tuhoavat mm. UV-valon avulla tehdastilojen mikrobeja ja vähentävät kemikaalien käyttöä bakteerien torjunnassa estäen samalla vastustuskykyisempien bakteerikantojen muodostumisen.

smart agriculture concept, farmer use tablet read infrared in tractor with high definition soil mapping while planting,conduct deep soil scan during a tillage pass include organic, ec,om,Nitrogen,seed

Elintarviketeollisuuden globaaleja haasteita ovat muun muassa kaupungistumisen ja ilmaston lämpenemisen tuomat kasvatusolosuhteiden muutokset sekä jatkuvasti kasvava väestömäärä, johon ruuantuotannon täytyy pystyä kestävästi vastaamaan. Fotoniikan avulla pystytään löytämään ratkaisuja kaupungistumisen ja uusien kasvatusolosuhteiden tarpeisiin. Optimoitu kasvatus mahdollistaa resurssien tehokkaan käytön sekä nopeamman ja laadukkaamman elintarviketuotannon.

Ratkaisut näkyvät kaupungeissa esimerkiksi yleistyvinä vertikaaliviljelminä tai led-valaistuksella kontrolloituina, suljettuina kasvatusympäristöinä. Erilaiset sensoriteknologiat tuottavat uutta tietoa koko elintarvikeketjulle sekä kuluttajille. Mittalaitteet ovat kehittyneet pieniksi ja hinnaltaan edullisiksi mutta myös helposti integroitaviksi komponenteiksi, mikä lisää niiden houkuttelevuutta soveltajien sekä myös kuluttajien keskuudessa.

Chocolate production line in industrial factory. Automatic process in production line

Fotoniikka on nopeasti kehittyvä, mahdollistava teknologia, jonka potentiaali elintarvikealalla kasvaa sitä mukaa, kun uusia sovelluskohteita ja haasteita ratkaistavaksi löydetään. Kolmipäiväisen tapahtumamme tiistain 26.11. ruokaohjelmapolku on suunnattu elintarvike- ja fotoniikka-alan yrityksille sekä asiantuntijoille. Tavoitteena on toimijoiden välinen verkottuminen sekä uusien elintarvikealan käyttöön soveltuvien ratkaisujen ja mahdollisuuksien löytäminen. Tule mukaan kuulemaan sekä keskustelemaan mitä lisäarvoa uudet teknologiat voivat tarjota elintarvikealan käyttöön.

Tuukka Pakarinen, Photonics Finland

Export possibilities to Singapore, Asia’s Test Bed for Agri-food Tech

Food market in Singapore

The Embassy of Finland in Singapore and Business Sweden are calling the attention of Finnish and other Nordic Agri-food tech companies and innovators to look towards Singapore and Asia on October 7!

Date: October 7
Time: 9:00 am-10:30 am CET / 10:00 am – 11:30 am Finland
Register here: https://lnkd.in/g7UNuc2
Additional information: riku.makela@formin.fi

Join the webinar to know more about the future of Agri-food tech, Alternative Proteins and Urban Agriculture in Asia and how your company can leverage Singapore as a gateway to international expansion.

Can you solve the world’s greatest challenge of feeding a growing population while remaining sustainable to the planet?

More than two-thirds of world’s megacities will be located in Asia by 2025. To feed them sustainably, the agriculture and food industry will need to transform over the next decade. Singapore is emerging as the Agri-food tech capital, as government invests 72b US$ to prepare for the climate and Covid19 crisis. Singapore presents a gateway into the rest of Asia for Nordic Agri-food tech companies with opportunities in RnD, investments and strategic collaborations.

Uutiskirje, Nro 3, syyskuu 2020

FOOD TECH PLATFORM FINLAND JA BASTU ESITTÄVÄT: Keinoja ruokaketjun resilienssin parantamiseen, 30.9. & 21.10.

Bastu logo

Kahdessa digitaalisessa työpajassa pureudutaan suurimpiin haasteisiin ja niiden konkreettiseen ratkaisemiseen. Työpajoihin kutsutaan varsinaissuomalaisia ruokaketjussa ja sen lähellä toimivia yrityksiä. Tilaisuudet kohdennetaan osallistujien tärkeimpinä pitämiin haasteisiin perustuen ennakkoon toteutettuihin yrittäjähaastatteluihin. Työpajat fasilitoi Gaia Consulting.

Aika: PAJA 1: 30.9.2020 klo 15-17 ja PAJA 2: 21.10.2020 klo 15-17
Paikka: digitaalinen ympäristö

Ilmoittaudu mukaan tästä.

FOOD TECH PLATFORM FINLAND @SHIFT, Digitalization and systems thinking for sustainable food business (Futures stage), 27th of October

Disruptive innovations enabling the transition towards a more resilient food system are urgently needed throughout the food supply and value chain. Essential factors making the paradigm shift possible are digitalization and the consequent new business models concerning the distribution of food products.

In a panel discussion at SHIFT hosted by the Food Tech Platform Finland, we will reflect on the recent developments and future implications of digitalizing food with prominent experts within food and digital businesses. Especially we will distill the lessons learned from the larger development of the platform economy and its prospects in providing novel added value in the sustainable, resilient and ethical food business of tomorrow.

After the panel discussion, Food Tech Platform will guest host a workshop for companies interested in taking advantage of the digitalization happening in their field of business (like food distribution) at current. The workshop is facilitated by Sofokus.

Read the Food Tech Platform Finland Fact sheet on the subject of THE PLATFORM ECONOMY AND DIGITIZED FOOD DISTRIBUTION here and come join us in discussing and shaping the digital, sustainable food distribution of the next era!

PANEL DISCUSSION by Food Tech Platform Finland
Arhi Kivilahti, Founder & Retail analyst, Ada Insights
– expert on online business and the transformation of retail chains into online suppliers
Tuulia Järvinen, Co-founder & CEO, Venner
– founder of Venner, a social impact startup offering a social innovation model, that is currently being piloted in the UK
Markus Varsikko, CEO, Dash Retail
– expert on Amazon and leading a consultancy focused on helping Nordic companies on-board to Amazon platform successfully
Commentator: Tomi Neulanen, Digital Business Consultant, Sofokus
– expert ondigital value creation and platform business

Hosted by Laura Forsman, Program Leader at Food Tech Platform Finland

Time: 27th of October, at 14:00 – 15:15
Place: Visitor and Innovation Centre Joki in Turku and a virtual event space (Futures stage)
Tickets:
https://theshift.fi/tickets/

WORKSHOP by Sofokus & Food Tech Platform Finland

Time: 27th of October, at 15.30 – 16.45
Place: Visitor and Innovation Centre Joki in Turku and a virtual event space (Futures stage)
Tickets:
https://theshift.fi/tickets/

Save the date: Export possibilities in Singapore and Asia, webinar, 7th of October

Singapore aims at elevating its food sovereignty from current 10% to 30% in the next 10 years. This ambitious objective calls for various solutions in food tech related fields. For connecting the supply with this demand, the Embassy of Finland in Singapore and Business Sweden organize a webinar regarding opportunities on this market. One of the objectives is to find companies for a market entry program to be launched later on. 

Time: 7th of October, at 9:00 Finland / 14:00 Singapore
NOTE: the schedule is subject to change
Place: link to the webinar to be distributed later
Additional information:
riku.makela@formin.fi

Roskasta Gourmeeksi – FoodiEX -projektin tuloswebinaari, 8.10.

Tarve laajentaa länsimaisen kuluttajan ruokavaliota uusilla, kestävän kehityksen raaka-aineilla kasvaa, kun ilmastokriisi ja biodiversiteetin heikkeneminen edellyttävät muutoksia nykyisiin ruokailutottumuksiin. Projekti FoodiEX kehitti uuden T&K –menetelmän, jolla jalostaa tulevaisuuden ruokaa alihyödynnetyistä, ”vaikeista” raaka-aineista. Se perustuu tieteelliseen tietoon ihmisen moniaistisesta ruokakokemuksesta ja co-creation metodiin, jossa ruokavaikuttajat, eli keittiömestarit ja ruokabloggaajat tuovat osaamisensa konseptointi- ja kehitystyöhön.

Tule mukaan kuulemaan ja katsomaan, miten FoodiEX teki karjalanpiirakkaa jauhomadoista ja vegaanista jäätelöä kokonaisista kukkakaaleista. Tilaisuudessa kuullaan myös pienyrittäjä MinBy Oy:n esimerkki tavoista innovoida uutta alihyödynnetyistä raaka-aineista, sekä Blue Products hankkeesta, jota tehdään villikalojen kiinnostavuuden kohottamiseksi kohti huomisen ruokalautasia. Lisäksi mm. Compass Group kertoo keinoista vähentää ruokahävikkiä lounasravintoloissa.

Aika: 8.10., klo 9:30 – 12:00

Paikka: Teams-webinaari

Ilmoittautuminen: http://ty.fi/ilmoittautuminen

FOOD TECH PLATFORM FINLAND @SHIFT

From supply chain thinking to digitalized supply system thinking (Futures stage), 27th of October

Disruptive innovations enabling the transition towards a more resilient food system are urgently needed throughout the food supply and value chain. Essential factors making the paradigm shift possible are digitalization and the consequent new business models concerning the distribution of food products.

To help companies grasp these emerging opportunities, Food Tech Platform Finland arranges a panel discussion on the topic at the SHIFT business festival. We will reflect on the recent developments and future implications of digitalizing food with prominent experts within food and digital businesses. Especially we will distill the lessons learned from the larger development of the platform economy and its prospects in providing novel added value in the sustainable, resilient and ethical food business of tomorrow.

After the panel discussion, Food Tech Platform will guest host a workshop for companies interested in taking advantage of the digitalization happening in their field of business (like food distribution) at current. The workshop is facilitated by Sofokus.

Read the Food Tech Platform Finland Fact sheet on the subject of THE PLATFORM ECONOMY AND DIGITIZED FOOD DISTRIBUTION here and come join us in discussing and shaping the digital, sustainable food distribution of the next era!

PANEL DISCUSSION by Food Tech Platform Finland
Arhi Kivilahti, Founder & Retail analyst, Ada Insights
– expert on online business and the transformation of retail chains into online suppliers
Tuulia Järvinen, Co-founder & CEO, Venner
– founder of Venner, a social impact startup offering a social innovation model, that is currently being piloted in the UK
Markus Varsikko, Founder & CEO, Dash Retail
– expert on Amazon and leading a consultancy focused on helping Nordic companies on-board to Amazon platform successfully
Tomi Neulanen, Digital Business Consultant, Sofokus – expert ondigital value creation and platform business

Hosted by Laura Forsman, Program Leader at Food Tech Platform Finland

Time: 27th of October
Place: Visitor and Innovation Centre Joki in Turku and a virtual event space (Futures stage)
Tickets:
https://theshift.fi/tickets/

WORKSHOP by Sofokus & Food Tech Platform Finland

Time: 27th of October
Place: Visitor and Innovation Centre Joki in Turku and a virtual event space (Futures stage)
Tickets:
https://theshift.fi/tickets/